Ga naar de hoofdinhoud

Voeding

Lekker gezond eten en drinken, houdt je fit!

Voeding heeft invloed op je gezondheid en je gewicht. Kinderen en jongeren kunnen beter hun aandacht ergens bijhouden – bijvoorbeeld op school – als ze gezond eten en genoeg (water) drinken.

 
Wij willen kinderen en hun ouders helpen, door ze te leren wat gezonde voeding is. Hoe kies je gezonde producten in de supermarkt? Hoe kun je gezond én lekker koken? En waar komt ons eten vandaan? Op die manier leren kinderen gezond te eten en te drinken. En kunnen zij dit later ook aan hun eigen kinderen leren. Zo krijgt elk kind de kans om gezond op te groeien.
 
De adviezen van het Voedingscentrum en de Schijf van Vijf zijn de basis voor gezonde voeding. Om het makkelijker te maken, richt Lekker Fit! zich op deze 4 voedingsadviezen:

  1. Drink meer water
  2. Eet meer groente en fruit
  3. Eet meer volkorenproducten
  4. Eet minder suiker

Op de kinderdagverblijven en scholen voor basisonderwijs richten we ons op: water drinken, groente en fruit eten, gezonde traktaties en een Lekker Fit!-lunch. In scholen voor voortgezet onderwijs, sportclubs, Huizen van de Wijk, kinderboerderijen en speeltuinen willen we gezonde producten in de kantines. Op school en in de wijk is er aandacht voor leren over gezond voedsel en gezond eten koken.

Doen jullie mee?

Lekker Fit! helpt graag met voorbeeldteksten en andere middelen voor je beleid.

Klik hier voor de poster en brochure over de 4 voedingsadviezen.

Of kijk bij de onderwerpen hieronder voor meer informatie en tips.