Ga naar de hoofdinhoud

Water overzichtspagina

Downloads

    Thema’s

  • Voeding

Doelgroepen

  • Jonge kind (0 tot 4 jaar)
  • Basisonderwijs (4-6 jaar)
  • Basisonderwijs (6-12 jaar)
  • Professionals in de wijk
  • Ouders

Middelen

  • Download
  • Hyperlinks

Het lijkt zo gemakkelijk, pakjes drinken of frisdrank. Maar door dagelijks frisdrank of sap te drinken krijgt een kind gemiddeld 6 kilo suiker per jaar binnen. Terwijl water veel makkelijker én gezonder is! Nederlands kraanwater is ook nog eens super schoon en goedkoop. Ons motto:  “Met water geef je je kind het beste.“
Wij hebben heel veel leuk en leerzaam (spel) materiaal om met water drinken aan de slag te gaan. Leuk om in te zetten tijdens een projectweek of sportdag.

Toelichting downloads & links

Praatplaat Water
Wist jij al hoe schoon kraanwater in Nederlands is? Een mooie praatplaat die je kunt ophangen in de klas, een klimaat les mee kan geven of gebruiken voor een taal activiteit in de wijk. Voor jong en oud!

Voorlezen voor de kleinsten
Super leuke voorleesplaten voor dreumes, peuters en kleuters: -Waterboek Water voor SemVoorleesplaten Wiebe en Lina – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl.

Waterstrips
Leuke korte stripjes over water drinken. Zie downloads.

Waterflessenspel
Water als beloning! Dat is het doel van dit spel. Een verslavend leuk spel, dat wat betreft moeilijkheidsgraad eenvoudig is aan te passen voor elke leeftijd. En dan dat flesje water als beloning. Dan wordt water drinken ineens erg leuk!  En als je dat combineert met een quiz rondom de waterweetjes kun je veel ouders en kinderen bereiken. Een instructiefilmpje volgt later. Wil je het spel lenen? Kijk dan hier.

Waterkaraffen versieren
Aan de slag met versieren van  Waterkaraffen? Een erg leuke activiteit om als ouder of als ouder/ kind workshop. Via Lekker Fit! kun je een compleet pakket bestellen voor je een activiteit in de wijk of voor op school. Meer info via lekkerfit@rotterdam.nl . 

Waterweetjes
Bij elke activiteit deel je natuurlijk de water weetjes uit! Of je doet er een quiz mee met ouders en kinderen.

Lekker doen!
Tips voor activiteiten met water in de Doeboeken Den Haag – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl)

Bordje bij watertappunt
Mag op jouw locatie ook gratis water getapt worden? Check het bordje voor bij jou op school, speeltuin, kdv,…! Meer info via lekkerfit@rotterdam.nl . 

Poster en brochure Lekker fit! Voeding
Voor een eenvoudige uitleg over gezonde voeding; lees de brochure en hang de vrolijke poster op bij  jouw locatie.

Buurtfeest? Waterpret!
Leen via Opzoomeren voor je straatfeest eens de Waterkeet!  Keetje – Opzoomer Mee

Navigeer voorbij contactblok.