Ga naar de hoofdinhoud

Groente en fruit (spel)materiaal

Downloads

    Thema’s

  • Voeding

Doelgroepen

  • Jonge kind (0 tot 4 jaar)
  • Basisonderwijs (4-6 jaar)
  • Basisonderwijs (6-12 jaar)
  • Professionals in de wijk
  • Ouders

Middelen

  • Hyperlinks

In groente en fruit zitten veel vitaminen, mineralen en vezels. Deze zijn belangrijk om gezond op te groeien. Een  goede gewoonte om dagelijks fruit en groente eten. Wij kunnen daarbij helpen met onze leuke en leerzame (spel)materialen. Zoals de groente- en fruitbingokaarten, een praatplaat/poster en bijvoorbeeld het snoep en groente-weegspel. Leuk voor een spreekbeurt of een projectweek.

Toelichting downloads & links

Praatplaat Groente en Fruit
Wist jij al waar jouw groente en fruit vandaan komt? Een mooie praatplaat die je kunt ophangen in de klas, een aardrijkskunde les mee kan geven of gebruiken voor een taal activiteit in de wijk. Voor jong en oud!

Groentefroetels
Hoe krijg je kinderen zo ver dat ze (meer) groente en fruit gaan eten? In De Wereld van Groentefroetels vinden dieren gezond eten erg lekker en beleven spannende avonturen, die kinderen kunnen meebeleven via de volgende voorleesplaten.

Snoepgroentes wegen
Eerst wegen, dan proeven! Een spel waarbij je leert over hoeveel groente je dagelijks moet eten. En ook uitgedaagd wordt om even dat snoeptomaatje (of een handje…) te proeven. Snoepgroentes wegen handleiding – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl)
Uitleen – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl)

Ben jij ook zo aardb(l)ei?
Groente kostuum voor baby tot basisschool leeftijd lenen voor een feestelijk moment? Of ga je zelf in een van die leuke Groente en fruit mascottepakken Leen ze gratis bij Lekker Fit!  Uitleen – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl)

Versieren met Groente en Fruit
Maak je locatie extra feestelijk met de groente en Fruitvlaggetjes! Kijk op:  Lekker-fit-groente-en-fruit-vlaggetjes-printbestand – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl)

Elk seizoen in beeld
Vrolijke seizoensposters voor in de klas! Kijk op Seizoensposters A3 – Lekker Fit! (lekkerfit010.nl)

Poster en brochure Lekker fit! Voeding
Voor een eenvoudige uitleg over gezonde voeding; lees de brochure en hang de vrolijke poster op bij  jouw locatie.

Spelkaarten voor de jongsten!
Wij ontwikkelden samen met Glos Educatief en Jong leren Eten super leuke spelkaarten over voeding bij kinderen van 2-6 jaar. Wat dacht je van letters maken met aardappelstempels? Of simpele breuken leren met partjes appel? Voor op KDV en school. Maar ook voor thuis met de leuke filmpjes voor ouders.
GLOS | Jong Lekker Fit! (gezondeleefstijlopschool.nl)

Jong Leren Eten Menukaart Stad Rotterdam
In Rotterdam zijn er heel veel aanbieders die jou kunnen helpen met activiteiten rondom voeding en koken. Deze aanbieders zijn verzameld op de menukaart van het landelijke programma Jong Leren Eten.
Let op: als je gaat samenwerken met een aanbieder, vraag dan of zij zich willen houden aan de richtlijnen Lekker Fit! rondom voeding zoals beschreven in de brochure of de schijf van 5. En leuk als jullie bij je activiteit ook de poster van Lekker Fit! gebruiken!

Navigeer voorbij contactblok.