Ga naar de hoofdinhoud

Workshops Lekker Fit! event – 7 juni 2023

Lekker Fit Event – 7 juni 2023

Dé middag voor iedereen die met Rotterdamse jeugd aan een gezonde leefstijl werkt, was een succes!

In theater Zuidplein trapten we dit jaar af met een smakelijke en mooi verzorgde Lekker Fit! lunch met salade, wraps en broodjes. Na deze lunch gaf Erik Scherder een prikkelende lezing. Hij strijdt al jaren tegen de pandemie ‘Bewegingsarmoede’ en legde in duidelijke taal uit waarom bewegen niet alleen belangrijk is voor het lijf, maar ook voor de hersenen. Natuurlijk bleven we niet stil zitten en stond iedereen in de grote zaal 3 minuten in een squad. Zo’n fitte professor is toch een voorbeeld voor ons allemaal?! En zorgen jullie er ook voor dat je voortaan niet langer dan een half uur achter elkaar stil zit?

Vervolgens ging iedereen naar zijn eigen gekozen workshop. Hier werd een onderwerp verder uitgewerkt.

Anne van Hoorn van Ovora leerde de deelnemers om zorgen rondom overgewicht bespreekbaar te maken. Ze ging met creatieve vormen in op vragen die ons als professionals bezig kunnen houden.

Krista Boots  van de vitaliteitsfactory gaf een workshop over voeding over voeding en ademhaling. Hier kwam naar voren dat zuurstof nog belangrijker is als energiebron dan de kwaliteit van je voeding. Als je niet optimaal ademt, voel je je ook niet optimaal.

Victoire de Wild van Groente en Meer vertelde vanuit haar kennis en ervaring uit de praktijk en wetenschap over het eetpatroon van kinderen. Welk gedrag invloed heeft op de voedselkeuze en hoe je gezond en ongezond gedrag kan beinvloeden als professional.

Julie Huibregtsen gaf een workshop over de basis van gedragsverandering en de subtiele duwtjes die mensen aanzet tot andere keuzen. (nudges).

Judith Stolwijk ging in op de fysieke grenzen van kinderen. Risico-angst van kinderen en hun ouders is hier vaak de oorzaak van. Hoe overtuig je ouders of je directeur dat risicovol spelen deel uitmaakt van de algemene ontwikkeling van het kind? En dus: heeft een kind het recht op risicovol spelen.

Katja van Dalen van NatuurbeLEEFing nam de deelnemers mee naar de natuur om de hoek. Deze ‘natuur om de hoek’, maakt natuur toegankelijk, het nodigt uit om in elke speel-leeromgeving mogelijkheden te herkennen voor activiteiten in en met natuur. Er is daar geen goed of fout in haar beleving en dat zorgt er voor dat je in de natuur jezelf kunt zijn.

Corine Visser van CALO- Windesheim keek in vogelvlucht naar de breinwerking van kinderen met autisme. Ze gebruikte filmbeelden om professioneel gedrag beter aan te laten sluiten bij de wensen van een kind.

Klaar Mous van Vlogfeest nam de deelnemers mee naar de wereld van de social media. Ze bood enkele praktische handvatten voor schermtijd en de laatste trends.

Esther van der Knaap van Onderwijswereld PO leerde de deelnemers meer over executieve functies in de dagelijkse praktijk van onderwijs en opvang.

Mohamed Benziane van Playfit gaf aandacht aan de peuters. Hoe geef je les aan deze groep, wat zijn de kenmerken van geschikte activiteiten en hoe biedt je ze aan? En hoe maak je een doorgaande lijn naar de kleuters?

Na deze mooie inspirerende middag zagen wij mensen voldaan en met nieuwe inzichten naar huis gaan! Bedankt voor alle positieve reacties en opbouwende kritiek in de evaluaties.

Dank aan alle deelnemers en workshopleiders voor deze mooie dag. We zijn jullie graag op woensdag 5 juni 2024 terug voor een nieuwe editie van het Lekker fit! Event.

Navigeer voorbij contactblok.