Ga naar de hoofdinhoud

Gezonde kantine

Downloads

    Thema’s

  • Lekker Fit! Algemeen
  • Voeding

Doelgroepen

  • Basisonderwijs (4-6 jaar)
  • Basisonderwijs (6-12 jaar)
  • Professionals in de wijk

Middelen

  • Download
  • Hyperlinks

Gezondere kantines

De omgeving is van grote invloed op wat iemand eet en drinkt. Rotterdamse kinderen en jongeren laten opgroeien in een omgeving waarin de gezonde keuze het makkelijkst en het meest logische is. In samenwerking met Team: Lekker Fit! en het Voedingscentrum werken wij aan een steeds gezonder aanbod bij kinderboerderijen, zwembaden, sporthallen, sportverenigingen, Huizen van de Wijk, speeltuinen en gezonde schoolkantines in het VO en MBO. Doe jij ook mee om Rotterdam gezonder te maken?

Kantine VO/MBO

Rotterdam ondersteunt scholen in het voortgezet onderwijs en middelbaar beroepsonderwijs, in samenwerking met het Voedingscentrum, bij het realiseren van een gezonde schoolkantine. Waarom? Omdat één op de vier Rotterdamse kinderen kampt met overgewicht. Om een gezonde leefstijl en gezond eten onder jongeren aan te moedigen, werkt het programma Lekker Fit! samen met scholen om schoolkantines gezonder te maken.

Krijgt uw school dit jaar ook een Gezonde Schoolkantine?

Gezond eten is een belangrijk onderdeel van gezond opgroeien. Zo’n zevenhonderd vo- en mbo-scholen in het land werken inmiddels met het programma Gezonde Schoolkantine van het Voedingscentrum. Doet uw school dit jaar ook mee?

Een gezonde schoolkantine kan jongeren stimuleren stimuleert jongeren om te kiezen voor lekkere én gezondere producten. Gezonde leerlingen zitten veel lekkerder in hun vel en presteren beter. De coronapandemie toont bovendien aan dat een gezonde leefstijl belangrijk is. De gemeente Rotterdam/Lekker Fit! biedt in 2022 ondersteuning aan scholen bij het invoeren van de Gezonde Schoolkantine.

Klik op onderstaande link voor meer informatie over de Gezonde Schoolkantine.

https://www.youtube.com/watch?v=faauUdOoPO0

Navigeer voorbij contactblok.