Ga naar de hoofdinhoud

Ouder-kindspelletjes rondom groente eten

Downloads

    Thema’s

  • Lekker Fit! Algemeen
  • Voeding

Doelgroepen

  • Jonge kind (0 tot 4 jaar)
  • Professionals in de wijk

Middelen

  • Download
  • Tools

Waarom een groente activiteit?

Groente eten hoort bij een gezond voedingspatroon van peuters. Groenten zitten vol met vitaminen en vezels die belangrijk zijn voor een goede groei en een gezonde energiehuishouding.
Peuters hebben, afhankelijk van de leeftijd, gemiddeld 50 tot 100 gram groente per dag nodig. Maar ruim 79% van de peuters haalt deze aanbevolen dagelijkse hoeveelheid niet.
Als je een peuter voor het eerst een groente geeft, vindt hij of zij de groente vaak niet lekker. Het kost tijd om peuters aan nieuw eten te laten wennen. Sommige peuters zijn zelfs bang voor nieuw eten. Veel ouders vinden het dan ook lastig om hun peuter groente te leren eten en om ervoor te zorgen dat hun peuter voldoende groente binnen krijgt. Met de groente activiteit wil Lekker Fit! ouders hierbij helpen.

Wat is de Groente Activiteit?

De Groente Activiteit bestaat uit verschillende spelletjes rondom groente eten. Ouders doen deze spelletjes samen met hun peuter. Er zijn 10 verschillende spelletjes. De spelletjes kunnen thuis gedaan worden, maar ook op het kinderdagverblijf, de peuterspeelzaal of in huizen van de wijk als ouder-kindactiviteiten.

Downloads

In het menu van de downloads vind je naast de spelleidraad aanvullende middelen om de groente activiteit uit te kunnen voeren. Om de activiteit daadwerkelijk uit te kunnen voeren is dan alleen nog wat verse groente nodig, een boodschappenlijstje hiervan is te vinden in de spelleidraad.

Navigeer voorbij contactblok.