Ga naar de hoofdinhoud

Gezond koken met kinderen

Downloads

    Thema’s

  • Voeding

Doelgroepen

  • Basisonderwijs (6-12 jaar)
  • Professionals in de wijk
  • Ouders

Middelen

  • Download
  • Hyperlinks

Samen koken schept een band. Met elkaar en met het voedsel. Aan een mooi gedekte tafel je eigen eten opsmikkelen. Zeker weten dat een kind dan toch even die groente proeft! Nog leuker als trotse ouders mee eten en het recept mee naar huis krijgen. Of zelf meehelpen in de keuken. Met de kookbox verander je elk klaslokaal in een keuken. En als je daarbij de makkelijke Lekker Fit! recepten gebruikt heb je sowieso succes. Dus ga lekker samen aan de slag. Eet smakelijk!

Toelichting downloads & links

TopTip: de Kookbox!
Je klaslokaal of activiteitenruimte omtoveren tot restaurant? Leen gratis de kookbox met kookspullen en materialen om je tafel te dekken. Download voor meer informatie de Tipsheet Kookbox. Wil je hem direct aanvragen? Klik dan hier.

Voeding receptenkaarten
Lekker koken met de makkelijke recepten van Lekker Fit! Zonder vlees , dus ook nog lekker duurzaam en geschikt voor halal koken. Door Rotterdamse kinderen uitgeprobeerd en goedgekeurd!
Wil je nog meer recepten bekijken? Klik dan hier.

Poster en brochure Lekker fit! Voeding
Voor een eenvoudige uitleg over gezonde voeding; lees de brochure  en hang de vrolijke  poster op bij  jouw locatie.

Jong Leren Eten_ Menukaart Stad Rotterdam
In Rotterdam zijn er heel veel aanbieders die jou kunnen helpen met activiteiten rondom voeding en koken. Deze aanbieders zijn verzameld op de menukaart van het landelijke programma Jong Leren Eten.

Smaaklessen_Universiteit Wageningen
Smaaklessen is het educatieve programma vanuit Universiteit Wageningen. Er is veel mooi (online) lesmateriaal ontwikkeld. Kijk eens op Lesportaal Chef! – Smaaklessen

Let op: als je gaat samenwerken met een aanbieder, vraag dan of zij zich willen houden aan de richtlijnen Lekker Fit! rondom voeding zoals beschreven in de brochure of de schijf van 5. En leuk als jullie bij je activiteit ook de poster van Lekker Fit! gebruiken!

Navigeer voorbij contactblok.