Ga naar de hoofdinhoud

Lekker Fit! Kleuters

De Lekker Fit! Kleuter cursus door Mohamed Benziane & Theo de Groot:

Streamers

“Door het herhalen worden kleuters vaardiger en krijgen ze vertrouwen in hun eigen kunnen. “

“Concrete handvatten voor het ontwerpen en realiseren van een betekenisvolle speel- en beweegomgevingen met uitdagende bewegings- en belevingsmogelijkheden voor ieder kind.”

 

Vakkundig begeleiden van kleuters in beweging

Werken met kleuters is een vak apart en bewegingsonderwijs is een apart vak. Die twee gecombineerd verdienen een eigen cursus. In samenwerking met Lekker Fit! wordt een cursus ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ aangeboden. Een cursus over kleuters, over het hoe en waarom van bewegingsonderwijs maar vooral over het vakkundig begeleiden van ‘kleuters in beweging’

  • Wil je ervaren dat een bewegingsles met kleuters beter loopt?
  • Wil je met nog meer enthousiasme bewegingslessen geven?
  • Wil je meer beleving bij de leerlingen zien en ze meer leren?
  • Wil je meer motivatie voor je bewegingslessen met kleuters?
  • Wil je met meer vertrouwen in de zaal staan?

 

Teletubbiegedrag

Een ontwikkelingskenmerk van jonge kinderen is dat ze activiteiten graag herhalen. Dit zorgt ervoor dat ze herkenning ervaren en daardoor vertrouwen krijgen. Kleuters vinden het heerlijk als ze bepaalde spelletjes en activiteiten kunnen blijven doen. Herhaling is voor kleuters een belangrijke voorwaarde om te leren. Herhaling en veel oefenbeurten is dan ook een kenmerk van een goede les. Het is niet alleen een kenmerk maar ook een voorwaarde bij kleuters om te leren. Kinderen vinden het heerlijk als ze de spelletjes en activiteiten meerdere malen oefenen. Door het herhalen worden ze vaardiger en krijgen ze vertrouwen in hun eigen kunnen. Nuanceringen ontstaan op basis van het bekende en het vertrouwde.

 

Volop in beweging

Kleuters zijn volop in beweging. Misschien is ‘in beweging zijn’ wel de essentie van wat een kleuters is. Voor deze bijzondere mensjes is de cursus ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’ ontwikkeld; een cursus vol praktische tips en theoretische kennis om een goede en verantwoorde bewegingsles te geven.

De cursus bevat naast achtergrondinformatie diverse praktijkvoorbeelden, kijkwijzers, eye-openers, tips, lessuggesties en succesnummers. En biedt concrete handvatten voor het ontwerpen en realiseren van een betekenisvolle speel- en beweegomgevingen met uitdagende bewegings- en belevingsmogelijkheden voor ieder kind.

 

Direct toepasbare kennis

Het toepassen van de informatie uit het boek ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’, waarop deze cursus is gebaseerd, helpt je bij het voorbereiden, verzorgen en evalueren van de lessen bewegingsonderwijs met kleuters.

De cursus en de aangeboden praktisch en direct toepasbare informatie biedt je de mogelijkheid om je verder te verdiepen in basiskennis over kleuters, jouw mogelijkheden als leerkracht in het speellokaal en de visie op bewegingsonderwijs binnen de schoolorganisatie.

 

Suggesties en handreikingen

De cursus bundelt bestaande kennis van en nieuwe wetenschappelijke inzichten in het bewegingsonderwijs met kleuters. Het helpt je op weg om deskundiger en bekwaam te worden in het ontwerpen en aanbieden van betekenisvolle en gedifferentieerde bewegingslessen met kleuters.

Aan de cursus is een online leeromgeving verbonden die je niet alleen toegang geeft tot praktische informatie en voorbeelden, maar ook mogelijkheden biedt voor het uitwisselen van kennis en ervaringen. Het is een combinatie van een praktische en op handelen gerichte cursus in combinatie met een digitale leeromgeving met daarin bijvoorbeeld: mindmaps, filmbeelden van praktijksituaties, lesvoorbereidingen, kijkwijzers en verdiepingsvragen.

 

Beter spelen en bewegen is een praktische cursus over het bewegingsonderwijs met kleuters, boordevol tools en handvatten om kwalitatief goede lessen bewegingsonderwijs te verzorgen.

 

Wil je meer weten over bewegingsonderwijs met kleuters meld je dan aan voor de gratis cursus ‘Beter spelen en bewegen met kleuters’.

Inschrijven cursus – beter spelen en bewegen met kleuters – Spelen met gedrag (platform-onderwijsinbewegen.nl)